Novi Sad/Ruma – Direktor Razvojnog fonda Vojvodine danas je potpisao ugovore na osnovu raspisanog konkursa o kratkoročnim kreditima za finansiranje izvoza.  Sa teritorije Srema, kredit je dobila firma „Frigo-Žika“ iz Rume.
Za tri firme iz Vojvodine, čiji proizvodi su namenjeni inostranom tržištu, Razvojni fond Vojvodine odobrio je veoma povoljne kredite u vrednosti 420.000 evra.
Za dobijanje kredita za finansiranje izvoza konkurisalo 11 firmi. Sa prva tri korisnika danas su potpisani ugovori. U toku je realizacija ugovora sa još pet korisnika, u iznosu od 375 hiljada evra. Zahtevi tri klijenta nisu odobreni, pošto nisu zadovoljavali uslove ove kreditne linije.
Na konferenciji za medije povodom potpisivanja ugovora Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić  je rekao, „Bez izvoza je nemoguće zamisliti razvoj privrede u našoj zemlji i zbog toga je prvi kreditni aranžman sklopljen upravo sa izvoznicima.  To je najpovoljniji kreditni aranžman u ovom delu Evrope, koji je predviđen u obimu od 400 miliona dinara“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i naveo da je rok vraćanja kredita šest meseci sa kamatnom stopom od 4 odsto godišnje, tako da, praktično, za period od šest meseci, kamata iznosi svega 2 odsto.
Kredite su dobili „Frigo-Žika“ iz Rume, preduzeće koje proizvodi rashladne i termičke uređaje za klaničnu industriju, ugostiteljske i trgovačke objekte, „Ecoagri Serbia“ iz Bele Crkve, koja  se bavi poljoprivrednom proizvodnjom i  „Agroferocoop“ iz Temerina koji proizvodi poljoprivrednu mašine. Svoje proizvode ove kompanije plasiraju u zemljama u regionu, tržištu Evropske unije i Rusije.

Možda Vam se svidi i