Sremska Mitrovica – Gradska uprava Sremske Mitrovice sprovodi akciju poboljšanja kvaliteta nastave za sve područne škole na teritoriji opštine grada Sremska Mitrovica. Načelnik za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić danas je dodelio osnovcima škole “Branko Radičević” u Bosutu paket lopti.

Selo Bosut ima oko 1.000 stanovnika, osnovna škola broji 96 učenika predškolskog i školskog uzrasta, a ovom prilikom je za rekreaciju i sportsku nastavu ovim učenicima dodeljen paket lopti za fudbal, rukomet, odbojku i košarku.

1„Fizička kultura je jedan od bitnih preduslova za fizički i psihički razvoj deteta,“ rekao je načelnik Nedić. Sledeće godine, kako je najavio, predviđena su i dodatna sredstva za poboljšanje nastave fizičkog vaspitanja,  sportska oprema, rekviziti i još jedan komplet lopti.

U cilju podsticaja fudbalera kadeta u ime Fudbalskog Saveza grada Sremska Mitrovica, predsednik ovog saveza Aleksandar Umetić igračima OFK “Bosut” dodelio je paket od 18 trenerki.

„Jedna od misija Fudbalskog Saveza je da u svakom selu postoji fudbalski klub, na ovaj način želimo da podstaknemo i podržimo fudbalere pionire i kadete koji su osnov svakog fudbalskog kluba,“  rekao je predsednik Umetić.

Akcije deljenja poklon paketa nastaviće se i u narednom periodu, kako kažu nadležni, dok se ne podmire sve područne škole na teritoriji opštine grada Sremska Mitrovica.

B.Đ

You may also like