Sremska Mitrovica – Lokalnoj vlasti Sremske Mitrovice i nekolicini privrednika koji posluju na teritoriji grada Radna predstavljena je verzija programa za poboljšanje stanja u privredi, preduzetništvu i zanatstvu na teritoriji Vojvodine.

Program je predstavljen u tri dela, u prvom delu dat je objektivan prikaz trenutnog satnja u privredi, u drugom delu predstavljeno je 11 strateških pravaca koje bi trebalo realizovati, dok su u trećem delu prikazane konkretne mere za poboljšanje privrede.

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova AP Vojvodine Miroslav Vasin tom prilikom rekao je “Ne možemo pričati o razvoju privrede, a zasnivati je na nekim staromodnim principima, ne menjati ništa suštinski, bazirati se na nekim tradicionalnim načinima, koji su prevaziđeni u svim razvijenijim zemljama. Upravo tih 11 strateških pravaca ima za cilj da promeni način razmišljanja u samoj privredi, privrednicima, državi, a i onima koji privredu pomažu”.

Program za poboljšanje privrede, preduzetništva i zanatstva zasniva se na uvođenju značajnih mera i subvencija za mala i velika preduzeća, kao i uvođenjem novih tehnologija. Svakako da je jedan od prioriteta predstavljenog programa i razvoj poljoprivrede na teritoriji Vojvodine.

Predsednik Odbora za privredu AP Vojvodina Dragan Vulin rekao je da se program  zasniva i na poljoprivredi, i na svemu onome što je vezano za poljoprivredu,  i da je to najvažnija stvar na koju se sve ostalo naslanja.

Pored već postojećih kreditnih zaduženja i subvencija, na osnovu otvorenih radnih mesta, ovim programom bi se omogućilo dobijanje kredita i iz drugih kreditnih fondova.

”Prirodno je da lokalna samouprava bude neka vrsta spone između privrednika i drugih viših nivoa vlasti. Meni je zadovoljstvo što ćemo moći da ponudimo širi spektar mera, za poboljšanje privrede, ali i poljoprivrede, jer mi u Sremu upravo od nje živimo”, rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović.

You may also like