Sremska Mitrovica – U svečanoj sali Osnovne Škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Sremskoj Mitrovici, danas je održana treća po redu javna prezentacija predloga „Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini“.


Prezentaciji, koja je okupila veliki broj predstavnika osnovnih i srednjih škola Sremske Mitrovice, predstavnike Saveza sporta za sve i Saveza za školski sport, predstavnika Gradske uprave Sremske Mitrovice, prisustvovali su i pokrajinska sekretarka za sport i omladinu  Marinika Čobanu, podsekretarka  Aleksandra Ristić,  kao i profesorka sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i članica radne grupe za izradu predloga „Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini“,  prof .dr Višnja Đorđić.

 

Dobrodišlicu prisutnima poželeo je načelnik Gradske uprave Sremska Mitrovica za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić, izražavajući svoje zadovoljstvo što je jedna od javnih prezentacija održana baš u ovom gradu.

–  Veoma sam zadovoljan, što se jedna ovakva  prezentacija, održava i u Sremskoj Mitrovici. Nadam se da će ovakav jedan predlog Strategije poboljšati školski sport u našem gradu i u Vojvodini, kao i da će naši profesori osnovnih i srednjih škola doprineti stvaranju same strategije – rekao je Ilija Nedić.
Ovom prilikom istaknut je značaj ove vrste sporta, kao bitna osnova za pravilan razvoj fizičkog razvoja omladinaca i stvaranja sportskog takmičarskog duha.


Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, gospođa Marinika Čobanu   je istakla da je ovo samo predlog „Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini“, i da to nije konačan dokument, već da  svi zajedno treba da učestvujemo u njenom stvaranju kroz ovakve javne prezentacije.
– Republičko ministarstvo za sport i omladinu je ostalo pri tome da će raditi širu strategiju razvoja sporta, dok smo se mi fokusirali na školski sport, kako se ne bi ponavljali i zato što smo školski sport odredili kao prioritet resornog sekretarijata zbog problema, na koje smo nailazili na terenu. Želimo da kroz jedan program unapredimo sam predmet fizičkog vaspitanja i oživimo školske sekcije i vannastavne aktivnosti. Cilj razvoja školskog sporta je da sutra imamo zdravo i radno sposobno stanovništvo, jer je pitanje školskog sporta pitanje javnog zdravlja svih građana i građanki podjednako – izavila je resorna sekretarka Marinika Čobanu.

Lokalna samouprava Sremske Mitrovice će u okviru svojih nadležnosti i dalje posvećivati posebnu pažnju kao i predhodnih godina, unapređenju razvoja školskog sporta i ulaganja u ovu oblast.
Predlog nove Strategije reforme školskog sporta naći će se pred pokrajnskim poslanicima na usvajanju u toku narednih dana, a njegovo sprovođenje uslediće početkom naredne školske godine, tačnije od septembra meseca.

You may also like