Sremska Mitrovica – Članovi Saveta Mesne zajednice Laćarak su došli na ideju da pomognu socijalno ugroženim porodicama i porodicama koje imaju više dece školaraca. Mesna zajednica je u saradnji sa Centrom za socijalni rad, Crvenim Krstom i Pravoslavnom Eparhijom došla do podataka o ovim porodicama koje su dobile pomoć u vidu paketa koji sadrže školski pribor, sveske, blokove, olovke, flomastere, drvene bojice, glinu.

“Cilj je da se olakša roditeljima sa većim brojem  dece koja kreću u školu jer je potrebno da se izdvoji poprilično sredstava za svakog polaznika, a isto tako da pomognemo  i socijalno ugroženim porodicama”, rekla je Andrea Andrić, potpredsednik Mesne zajednice Laćarak. Napravljeno je tridesetak paketa, a kako saznajemo  odabrane porodice nisu bile obaveštene o ovoj akciji.

12Porodice su pozitivno reagovale. Najmlađi su oduševljeni simboličnim školskim paketićima koje su dobili za novu, ali školsku godinu, roditelji mališana su pozitivno iznenađeni i zahvalni na ovom humanom poduhvatu Mesne zajednice Laćarak.

Bojana Đorđić

 

 

You may also like