Paketi garderobe za najugroženije

Sremska Mitrovica – Najugroženija populacija Mesne zajednice „Sava“ u Sremskoj Mitrovici dobila je poklon-pakete u vidu garderobe, trikotažne konfekcije, za decu i odrasle. Odevne predmete je donirao Dragan Đurđević, vlasnik fabrike za trgovinu tekstilne robe „Novi 22. decembar“ Beograd, a u organizaciji Grada Sremska Mitrovica, Centra za socijalni rad i Mesne zajednice „Sava“.

Donator je ovom prilikom podelio 5 paketa garderobe u visini od 300.000 dinara za oko 150 najugroženijih sugrađana i ovim gestom, kako je rekao Đurđević, nastavio svoj humanitarni rad.

Prema rečima predsednika Skupštine opštine Sremska Mitrovica Milana Kovačevića, akcija pomoći najugroženijim grupama ljudi će se nastaviti dok ne dođu do radnih mesta gde će svojim ličnim radom i sredstvima sebi moći da priušte osnovne stvari, a samo ulaganje u infrastrukturu grada, kako je rekao, doprinosi do otvaranja novih radnih mesta koje će možda pripasti nekom od socijalno ugoroženih.

Kako je najavio Željko Novaković, načelnik za zdravstvo, socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, nastaviće se akcija pružanja pomoći i drugim ugroženim licima na teritoriji grada u vidu najpotrebnijih stvari, garderobe i namirnica, a u cilju da se ovim porodicama olakša življenje u teških uslovima.

You May Also Like