Sremska Mitrovica – Srbija ove godine očekuje investicije vredne dve milijarde evra. Kako bi se privukao inostrani kapital započeta je kampanja čiji je cilj da se državna, pokrajinska i opštinske vlasti pripreme za stvaranje što boljih uslova poslovanja.

Na redu za promociju je novih sedam. Kako bi privukli investicije i pomogli privredi imaju zadatak da odrede sektor za koji misle da je najbolji.
Vojvođanski način za privlačenje ulaganja to jest „vojvođanski standard“ moraće da ispuni svaka lokalna samouprava do kraja sledeće godine. Osim investitorima, planirano je da se opština približi i građanima.
To znači da ima sistem 48 sati, gde svaki građanin putem mejla, faksa, telefonom ili direktno sa zaposlenima u javnom sektoru u datom gradu ili opštini može da prijavi svoj problem, a da onda u roku od 48 sati dobije povratnu informaciju šta je uzrok problema i kada se očekuje da će problem biti rešen.

Srbija ima dva grada u 10 najboljih u Evropi po troškovima ulaganja – Inđiju i Sremsku Mitrovicu.
Prošle godine na konkursu „Evropski gradovi i regioni budućnosti”, koji je organizovao magazin FDI, deo Fajnenšel tajmsa (Financial Times), Vojvodina je četvrti region u Evropi u kategoriji efektivnosti troškova ulaganja.
Dva vojvođanska grada, Inđija i Sremska Mitrovica, osvojila su drugo i treće mesto po istraživanju magazina FDI.
Izvor RTS

You may also like