Sremska Mitrovica – Vatrogasno – spasilačka jedinica u Sremskoj Mitrovici počela je sa obukom za zaštitu od požara na otvorenom prostoru. Oformljena je Specijalna jedinica Civilne zaštite, vod za zaštitu od požara u okviru Civilne zaštite i Sektora za vanredne situacije. Obuka pripadnika Specijalizovane jedinice civilne zaštite traje pet dana.  Počela je danas, 30. Septembra i trajaće do 4. Oktobra.

Specijalna jedinica će delovati sa Vatrogasnom jedinicom na teritoriji Srema u skladu sa Zakonom o vanrednim situacijama.

Zakon o vanrednim situacijama

Ova obuka se sprovodi u 27 organizacionih jedinica na teritoriji Srbije, a uloga lica koja se obučavaju biće da u svim uslovima, pruže zaštitu civilnom stanovništvu.

U Sremskoj Mitrovici se osposobljava dvadeset devet lica za rukovanje opremom i sredstvima za gašenje požara, kako bi delovali ukoliko dođe do vanrednih situacija. Oni će u vanrednim situacijama biti mobilisani i pomagati operativnim sastavima Vatrogasne jedinice.

Specijalizovana jedinica civilne zaštite imaće zaštitna odela i opremu. Jakne, pantalone, čizme, zaštitni šlemovi i druga potrebna oprema, urađena po najvišim standardima za bezbedne intervencije.

vatrogasci-u-akciji

 

Možda Vam se svidi i