Novi pravilnik za auto – škole

Sremska Mitrovica- Obuka novih vozača će u Srbiji najverovatnije biti zaustavljena 25. oktobra, jer stara rešenja po kojima su auto- škole do sada radile prestaju da važe.

Tada će na snagu stupiti novi pravilnik o uslovima koje će auto – škole morati da ispune a to su, između ostalih, opremanje učionice od najmanje 25 kvadrata, prostorija za administrativne poslove koja mora biti veličine 8 kvadratnih metara, poligoni koji moraju biti dugački 51 metar a široki sedam metara, po jedno vozilo za svaku kategoriju i mnogi drugi.

Auto- škole su imale godinu dana da ispune sve neophodne uslove kako bi dobile novo rešenje i nastavile svoj dosadašnji rad, međutim, većina auto – škola u Srbiji još uvek nije ispunila propise novog pravilnika.

U Upravi saobraćajne policije kažu da su predložili izmenu zakona prema kojoj bi sve auto-škole trebalo samo da podnesu zahtev za dobijanje nove dozvole za rad. Ovo bi bilo prelazno rešenje, pa bi se obuka vozača nastavila dok auto – škole u kratkom periodu ispune sve uslove. Tako bi se rok za auto-škole samo produžio do početka 2014. godine, piše „Blic“.

Branislav Stefanović, vlasnik auto – škole „Auto AS“ iz Sremske Mitrovice je za radio Ozon rekao: „Mi smo pripremili svu neophodnu dokumentaciju koja je potrebna za dobijanje novog rešenja, zahtev ćemo predati sledeće nedelje i očekujemo pozitivan ishod“.

Ako rok bude produžen posle 25. oktobra, auto – škole će dobiti na vremenu i tako će moći da ispune uslove koje do sada nisu.

U Sremskoj Mitrovici trenutno radi pet auto – škola i nastavak njihovog daljeg rada je neizvestan.

T.M.

You May Also Like