Neplatiše ostaju bez struje

Sremska Mitrovica – Svi koji ne plate zaostali račun za struju, mogu da ostanu bez krova nad glavom. U Elektroprivredi Srbije upozoravaju da će se pleniti i stanovi, vikendice, poslovni prostor.

Najveće neplatiše električne energije uskoro bi, zbog nagomilanih računa za kilovate, mogle da izgube – i krov nad glavom! Naime, iz „Elektroprivrede Srbije“ kažu da će se građanima, koji ni nakon sudskog spora ne isplate svoje obaveze za struju,dug „naplaćivati“ i od kuća, stanova, vikendica, umesto dosadašnje plenidbe automobila, televizora ili umetnina, pišu Novosti.

Akcije isključivanja dužnika za struju počela je u sredu 8.maja. Povećan je broj ekipa na terenu, a počinje se sa isključenjima domaćinstava koja duguju više od 100.000 dinara. U narednoj fazi počinje i isključenje onih sa manjim dugom. Zatim će od 25. maja protiv dužnika biti pokrenuta i utuženja. Ali, ovoga puta će se vršiti naplata ne samo pokretne, već i nepokretne imovine građana i firmi.

Sedam dana nakon isključenja, ekipe „Elektroprivrede Srbije“ ponovo će izlaziti na teren kako bi utvrdile da li se neko od isključenih kupaca neovlašćeno priključio, kažu u EPS za Novosti. U slučaju nezakonitog priključenja na mrežu, slede krivične prijave u skladu sa zakonom.

You May Also Like