Nekolicina radnika već dobili posao u Kuper Standardu

Sremska Mitrovica – Od dana kada je otvoren konkurs za posao u Kuper Standardu prijavilo se preko 3.500 radnika, a prema zvaničnim planovima fabrika bi trebalo da primi oko 500 radnika do 2015. godine.

U oktobru mesecu počinje primanje prvih 38 radnika u proizvodnji, a kako saznajemo neki građani su već obavešteni o tome da su dobili posao u ovoj fabrici. U proteklom periodu je izvršena selekcija, pa je u dolazećem oktobru ostalo još samo da budući radnici potpišu ugovor o radu. Nakon potpisivanja ugovora, predviđeno je da radnici idu na osposobljavanje u Poljsku. Trajanje obuke nije precizirano jer se budući zaposleni obučavaju u inostranstvu, a kada Kuper Standard počne sa radom u prvom kvartalu iduće godine, obuka će se vršiti u fabrici.

U Kuper Standardu je do sada zaposleno 11 radnika, u većem broju menadžera i inženjera, a zaniteresovani za rad u ovoj fabrici još uvek mogu da se prijave na konkurs u Nacionalnoj službi za zapošljavanje kao i u prostorijama Kuper Standarda u zgradi bivše Kapetanije.

B.Đ

You May Also Like