Sremska Mitrovica – Na tradicionalnom 56. Međunarodnom festivalu scenskog stvaralaštva „Majske igre“ u Bečeju , predstavi „Pustolov je lako biti“ dodeljeno je pet nagrada i što je još jedan od pokazatelja da je ova predstava jedna od najboljih dečjih predstava ovogodišnje pozorišne sezone.
Stručni žiri u sastavu: Aleksandar S. Janković, profesor na FDU u Beogradu, Judit Ferenc, glumica iz Novog Sada i Mihaela Stamenković, glumica iz Beograda, doneo je odluku da se nagrada SREBRNI PAŽ dodeli PUSTOLOVU u izvođenju Dečjeg centra „Čisto srce“ i OŠ „Jovan Popović“ iz Sremske Mitrovice. Prof. Aleksandar S. Janković o Pustolovu kaže: „ Razigrana, mnogoljudna, raskošna predstava za decu sa puno mašte i uz superiornu produkciju. Odlični glumci sa velikim komedijaškim potencijalom.“
Još četiri prve nagrade pripale su glumcima iz ove predstave. Najbolju mušku ulogu Festivala odigrao je Luka Antonijević, a nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu dobila je Milica Sekelji za ulogu Besne gliste u istoj predstavi. Pored odluka stručnog žirija , dodeljene su i nagrade Dečjeg žirija i žirija publike koji su za najboljeg glumca Festivala proglasili Luku Antonijevića (za ulogu Pustolova) , a titulu najbolje glumice ponela je Milica Sekelji (Besna glista) .
Tekst predstave je prema motivima Pustolova V. Andrića napisala Vera Sladić. Pored glumačkog dara brojnog ansambla, igre i plesa, ova predstava je znalački vođena u režiji prof. Jasne Kalauzović, koja ju je postavila na scenu.

You may also like