Na Savu tek krajem juna

Sremska Mitrovica – Mitrovčani sa nesrtpljenjem čekaju lepše vreme kako bi uživali u jednoj od najlepših plaža na Brionima. Direkcija za izgradnju Grada radi pripreme, ali nista od početka sezone bar još naredne dve nedelje jer je nivo Save još uvek visok.

Prema rečima nadležnih u Direkciji za izgradnju , planirani su, redovni radovi nasipanje peskom i priobalnog dela duž cele plaže, kao i obavljanje neophodnih higijensko-sanitarnih mera. Potom će biti pokošene travnate površine, deo za sunčanje će biti nasut peskom, a sportski i ostali rekviziti biće ofrabani i popravljeni.

Rekonstrukcija betonskih platoa i staza, atesti i veliki posao oko sanacije poplave i popravki rekvizita očekuje Direkciju za izgradnju Grada.

Ove godine Direkcija planira dodatno šest novih kabina za presvlačenje, tri nove vrteške za decu i postavljanje vodomera, povezivanje  vodovodnom kanalizacijom prostorija hitne pomoći, hamburgrije i kafiće.Planirana je i postavka osam novih tuševa.

Pružanje zdravstvenih usluga i ove godine je planirano svake godine od 09.00 sati do 20.00 sati.
Dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija će se raditi pre početka kupališne sezone i tokom sezone po potrebi.
Kontrola hemijske i bakteriološke ispravnosti vode vršiće se jedanput nedeljno.Prva analiza je najavljena pre početka sezone.

O bezbednosti kupača brinuće se spasioci, a o higijeni komunalci. Na plaži se i ove godine kao i prethodnih ulaz ne naplaćuje.

You May Also Like