MZ Laćarak ulaže u najmlađe

Sremska Mitrovica – U duhu „Dečije nedelje“ članovi saveta Mesne zajednice Laćarak su odlučili da poboljšaju standard boravka dece u predškoloskoj ustanovi “Pčelica” objekat “Čuperak” koja za sada ima 9 obrazovnih grupa.

Mesna zajednica je po rečima predsednika saveta Dejana Umetića prepoznala potrebe dece i zaposlenih ove ustanove i iz budžeta izdvojila sredstva od oko 600.000 dinara za poboljšanje standarda boravka dece i zaposlenih u ovom objektu u Laćarku. Radovi se trenutno izvode u dvorištu vrtića, postavlja se nova staza oko objekta kao i zaštitna ograda od cigle koja će biti u visini od 2 metra. “Na ovaj način ćemo obeležiti “Dečiju nedelju” i deci obezbediti da se bezbrižno igraju i druže”, dodao je Umetić.

Naredni radovi koji će uslediti po završetku započetih su radovi na ravnanju dvorišta, lakiranju drvengrada, postavljanju novih klackalica i postavljanju komarnika na samom objektu vrtića. Prema rečima direktorice PU “Pčelica” Zdenke Milanović, cilj je da se podigne kvalitet života dece i da se u okviru vrtića nesmetano mogu obavljati predviđeni programi.

Pored rekonstrukcije dvorišta najmlađi su po tradiciji prethodnih godina dobili svoje poklone čime im je ulepšana “Dečija nedelja”. Članovi saveta Mesne zajednice Laćarak su najpre ovom prilikom ugostili mališane u prostorijama Mesne kancelarije, a zatim uzvratili posetu u njihov kutak “Čuperak” gde su ih obradovali igračkama.

U okviru manifestacije “Dečija nedelja” najavljena je poseta 11 mitrovačkih slikara koji će zajedno sa decom slikati i praviti autentične umetničke radove. Izložba i aukcija zajedničkih slika i radova će biti organizovana u toku nedelje u “Zelenoj sali” u centru Laćarka, a sav prihod od prodaje biće usmeren ka poboljšanju uslova boravka u “Čuperku”.

You May Also Like