Sremska Mitrovica – Fitnes i gimnastičarski klub “Star SM” iz Sremske Mitrovice sa svojih 12 takmičarki na izbornom takmičenju u fit kidu uspeo je da obezbedi sebi put na Evropsko prvenstvo.

Na Evropskom takmičenju u Beogradu koje je zakazano za 2. i 3. novembar, pored kluba iz Sremske Mitrovice koji predstavlja Srbiju učestvovaće klubovi iz cele Evrope, iz Mađarske, Španije, Italije, Islanda, Ruminije, Ukrajine, Slovačke, Kipra i Finske.

Devojčice 9 uzrasnih kategorija, najmlađa uzrasna kategorija do 9 godina i najstarija kategorija, devojke od 19 i više godina, takmičiće se u vežbama na parteru. “Star SM” je relativno mlad klub, osnovan 2010. godine, a u ovaj novi sport, fit kid, koji je najsličniji gimnastici i vežbama na parteru, uključeno je oko 70 Mitrovčanki”, rekao je Slobodan Jevremović, trener kluba. Po njegovim rečima do sada su devojke koje su učestvovale imale visoke plasmane na takmičenjima Prvenstva Evrope na kojima su osvajile sve 3 medalje i dodaje da od ukupno 12 takmičarki koje su se sada plasirale na Evropsko prvenstvo, 9 takmičarki prvi put učestvuje u Reprezentaciji Srbije u fit kidu, ali i pored toga što nastupaju prvi put, devojčice su sigurne u svoje koreografije pa, očekuje da donesu bar 4 medalje u svoj grad.

You may also like