Sremska Mitrovica – Nakon fenomenalnog nastupa i pobede Todore Stojinović na drugom po redu tradicionalno akustično kompozitorskom takmičenju (TAKT festivalu) u Novom Sadu, pobednička ekipa odlazi na međunarodni festival.

Kantautorka Todora Stojinović je na TAKT festivalu osvojila nagradno snimanje takmičarske pesme „Bajka“ kao i snimanje video spot-a u visini nagrade od 2000 eura.

Za festival u Novom Sadu sastavljen jedan novi, kvalitetan bend, fuzionisanjem grupe Šesto Čulo i grupe Lost Professor. Todora Stojinović, pojačana muzičkom pratnjom vojvođanske tambure u rukama Đorđa Orlovića, izvela je svoje autorske pesme i izazvala potpuno oduševljenje novosadske publike i stručnog žirija, na čijem je čelu bio frontmen grupe Del Arno Bend-a Jovan Matić.

U međuvremenu ova postava dobija poziv da kao predstavnik regiona učestvuje na međunarodnom „Royal Music“ festivalu koji se svake godine održava na Cetinju.

Uz podršku lokalne samouprave ovaj bend uskoro odlazi put Crne Gore, na još jedan festival.  Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu izdvojiće sredstva za odlazak na ovaj festival.

Načelnik uprave Ilija Nedić,  povodom pobede na novosadskom festivalu je rekao da je to dokaz da mitrovačka kulturna scena, malim ali sigurnim koracima ide napred i dobija na značaju. „Ponosan sam što je još jedna grupa mladih ljudi pokazala publici izvan granica Sremske Mitrovice kvalitet omladine u našem gradu. Posle mnogih uspeha u sportu, pozorišnim prestavama, muzičkim festivalima i to  samo u prvih šest meseci ove godine, mladi mitrovčani su dokaz da se trud isplati. Lokalna samouprava će kao i do sada podržavati mlade i razvoj kulture u gradu“, dodao je Nedić.

Royal Music Fest ove godine biće održan 9, 10. i 11. avgusta.

Za nagradu od tri hiljade eura boriće se bendovi iz čitavog regiona. Svaki od njih dobiće u zadatak da obradi pesmu crnogorskog kantautora Miladina Šobića.
Bendove iz bivših jugoslovenskih republika preporučiće medijski partneri festivala, CMC televizija za Hrvatsku, Radio Stari Grad i Antena Sarajevo, Kanal 77 Makedonija, dok će o bendovima iz Srbije svoje mišljenje dati Organizacija Beer festa.

Polufinale će biti održano 9. avgusta, a finale 10. avgusta. Obe večeri u revijalnom delu nastupiće izvođač ili grupa iz regiona, dok će 11. biti priređen celovečernji koncert.

You may also like