Sremska Mitrovica – Mitrovačka toplana prva je u Srbiji počela grejnu sezonu. “Za 23 godine postojanja preduzeća ovo je najraniji početak grejne sezone jer se sa grejanjem uvek počinjalo u periodu od 5. do 15. oktobra”, rekao je direktor “Toplifikacije” Slavko Sladojević.
30. septembra, usled pogoršanja vremenskih prilika u dogovoru sa Lokalnom samoupravom i gradonačelnikom Branislavom Nedimovićem, toplana u Sremskoj Mitrovici počela je sa grejanjem. Građani koji se greju preko lokalne kotlarnice već u popodnevnim časovima mogli su da uživaju u toplijem ambijentu svojih stanova, a stanovnici ostalih delova grada toplotu su osetili tek ujutru.

 

1

Za sada sve funkcioniše u najboljem redu, a energenti su obezbeđeni do nove godine. Od početka ovog meseca došlo je i do korekcije cena,  iako programom “Toplifikacije” to nije predviđeno. Cena ja povećana za 6 posto zbog poskupljenja gasa i električne energije i iznosi 89,63 dinara po kvadratu bez PDV za stambeni prostor, cena za poslovni prostor po kvadratu se nije menjala, iznosi 203, 63 dinara bez PDV, a ustanove – povlašćeni potrošači plaćaju 177,78 dinara bez PDV.

 

Mitrovačka toplana je do pre par godina spadala u red najskupljih po ceni grejanja i nalazila se među prve 3 u Srbiji, sada se od 59 toplana nalazi na 28 mestu. Kako je rekao Vlada Petković načelnik Uprave za urbanizam i stambeno – komunalne poslove u Sremskoj Mitrovici u odnosu na Beograd, Mitrovica je jeftinija za 13 dinara. On je pohvalio ekspeditivnost direktora “Toplifikacije” koji je za kratko vreme uspeo da pokrene ceo sistem grejanja.

Građani koji imaju u planu da se priključe na grejanje  putem toplovoda,  treba da podnesu zahtev, na osnovu koga se vrše provere, a ako postoje opšte tehničke mogućnosti postoji i varijanta priključenja.

Priključak za stambeni prostor iznosi 4.000 dinara po kilovat/satu, a za poslovni prostor 8.000 dinara po kilovat/satu.

“Toplifikacija” je proteklih godina imala problem sa dugovanjima koja su prelazila cifru od 100 miliona dinara, sada je ta cifra umanjena i iznosi 80 miliona dinara.

Građani koji  duguju po računima za grejanje,  mogu da dođu i dogovore se na koji način žele da otplate dugovanja, bilo da je reč o protokolu ili reprogramu kako bi izbegli naplatu sudskim putem.

Rukovodstvo “Toplifikacije” uvek izlazi u susret svim građanima bilo da se radi o reprogramu duga, redovnim platišama ili novim potrošačima koji žele da se priključe na njihov sistem daljinskog grejanja.

B.Đ

You may also like