„Leto na Savi“

Sremska Mitrovica – Ove godine, u organizaciji lokalne samouprave, održaće se manifestacija „Leto na Savi“. Za razliku od prošlih godina „Leto na Savi“, biće realizovano osim na gradskoj plaži i na drugim terenima u gradu i selima opštine Sremska Mitrovica, rečeno je na današnjoj konferenciji za štampu.

Na konferenciji za štampu u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici prisustvovali su načelnik za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić, Nemanja Crnić, sekretar Sportskog Saveza,Slavko Draganović, trener ženskog odbojkaškog kluba „Martinci“, Stevan Tomić, trener fudbalskog kluba „Mitros“ i škole za fudbalskog golmana i Ivan Smiljanić, trener košarke koji su najavili tradicionalnu manifestaciju „Leto na Savi“ koja je ove godine dobila potpuno novi oblik.

Po rečima Nemanje Crnića da „Ulaganje u decu nema cenu“, najveći broj manifestacija u okviru ove manifestacije odnosi se upravo na decu, na osnovce, a najveća pažnja biće fokusirana na decu predškolskog uzrasta, „Igra bez granica“, gde će raditi poligon.

Deca imaju mogućnost da besplatno treniraju košarku u Kuzminu, gde se kroz sport razvijaju i igraju. A u interesu njihovog trenera, Smiljanijća kako je rekao nije da stvori vrhunske sportiste, nego da ih obuči da budu dobre devojčice i dečaci i da normalno žive i rade.

Od bitnih i ozbiljnijih sportova priprema se odbojka na pesku,  za koju se očekuje prijava do 1.000 devojaka, fudbal na pesku, rukomet na pesku i streetbasket.

U manifestaciju „Sport za sve“ koja se održava na teritoriji cele Vojvodine, uključiće se 5.000 devojčica i dečaka .

14. juna je „Sportski kamp“ gde će biti pozvani svi roditelji i deca da se oprobaju u nekom sportu u koji su uključeni svi treneri, demonstratori, lopte i ostali rekviziti

Pored ovoga, u okviru kampa biće mnogo promo sportova gde će mali sportovi i male grupacije ljudi dobiti priliku da se ispromovišu. Jedan od njih je nogo – tenis koji će se održati 22. juna u 08:00 časova, a nagrada za I mesto je 20.000 dinara.

Cilj je da se angažuje veliki broj dece kkoji će moći da se prijavljuju i učestvuju. Seniori – profesionalci će učestvovati samo u demonstracijama.

Od ponedeljka kreću radničke sportske igre – fudbal na terenu kod hipermarketa „Roda“ u organizaiji Organa uprave i Sportskog saveza . Igre će se održavati u ponedeljak, sredu i petak sa početkom u 17:00 časova.

Streetbasket u Laćarku pod nazivom „Diznilend“ predviđen je za 5. jul. gde će učestvovati ozbiljni igrači, profesionalci. Sponzor je Diskont pića „Diznilend“ koji je obezbedio 120.000 dinara kao I nagradu.

Na konferenciji je Ilija Nedić je dodelio odbojkaške lopte Odbojkaškom klubu „Martinci“ i fudbalske lopte za „Golmansku školu“ koja bi uskoro trebala da se otvori u saradnji Gradske uprave i Stevana Tomića, trenera fudbalskog kluba „Mitros“ i škole za fudbalskog golmana.

Zajedno sa Gradskom upravom, Sportskim savezom i svim zainteresovanim klubovima i ovog leta će Mitrovica biti predstavljena kao sportski grad.

You May Also Like