Sremska Mitrovica – Od 21. do 23. maja održan je kviz iz veronauke i proslavljen Sv.Kirilo i Metodije, slava veroučitelja arhijerejskog namesništva sremskomitrovačkog.
U cilju obeležavanja 1700-godišnjice Milanskog edikta, po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva Episkopa sremskog Gospodina Vasilija, održano je u Sremskoj Mitrovici u pozorištu Dobrica Milutinović timsko takmičenje (kviz) iz veronauke na kojem su učestvovali đaci iz svih škola sa područja arhijerejskog namesništva sremskomitrovačkog.
Prvi dan, 21. maja takmičili su se đaci od prvog do četvrtog razreda. Prvo mesto osvojili su đaci OŠ “Jovan Popović“ iz Sremske Mitrovice, drugo mesto đaci OŠ “Jovan Popović“ iz Velikih Radinaca i treće mesto đaci OŠ “Branko Radičević“ iz Sremske Rače.
Drugi dan, 22. maja takmičili su se đaci od petog do osmog razreda. Prvo mesto osvojili su đaci OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Mitrovice, drugo mesto OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ iz Šašinaca i treće mesto OŠ “Slobodan Bajić Paja“ iz Manđelosa.


Treći dan, 23. maja takmičili su se đaci srednjih škola. Prvo mesto zauzeli su đaci Mitrovačke gimnazije, drugo mesto đaci Medicinske škole i treće mesto đaci Ekonomske škole.

Na kraju svi đaci učesnici kviza okupili su se sa svojim veroučiteljima u Sabornom hramu Sv. velikomučenika Dimitrija, 24. maja gde su proslavili svoju Krsnu slavu, Sv. Kirila i Metodija. Posle Svete Liturgije i sečenja Slavskog kolača uručene su vredne nagrade i priznanja đacima i veroučiteljima.

 

Arhijerejski namesnik sremskomitrovački
protojerej Savo Rakita

You may also like