Sremska Mitrovica – Poljoprivrednici u Vojvodini moći će da konkurišu za dodelu kredita za pet kreditnih linija Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede.

Od 3. februara, u okviru novog prolećnog ciklusa, krediti će biti dodeljeni za nabavku sistema i opreme za navodnjavanje, plastenika i staklenika, pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo, za podizanje višegodišnjih zasada vinove loze i opreme u vinogradarstvu, te za kupovinu nove poljoprivredne mehanizacije.

Direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Jožef  Sabo saopštio je da će i ove godine biti nastavljena tendencija smanjivanja kamatne stope, koja će se kretati od jedan do dva odsto na godišnjem nivou.

„Krediti za nabavku sistema i opreme za navodnjavanje biće odobravani sa najnižom kamatnom stopom od jedan odsto, dok je za ostale kredite predviđena stopa od dva odsto na godišnjem nivou“, rekao je Sabo.

Konkurs za nabavku nove mehanizacije, vinogradarstvo i pčelarstvo trajaće do 3. marta, dok će konkurs za nabavku sistema za navodnjavanje, staklenika i plastenika trajati dok se ne iskoriste predviđena sredstva.

 

Možda Vam se svidi i