Sremska Mitrovica – Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici lišili su slobode V.D. (39), B.P. (32) iz Rume i Š.N. (35) iz Iriga, zbog postojanja osnovane sumnje da su od maja do septembra ove godine, u Staroj Pazovi, Inđiji i Golubincima izvršili više teških krađa, od kojih jednu u pokušaju.

Osumnjičeni su u ova mesta dolazili iznajmljenim automobilom. V.D. se tereti da je ulazila u privatne kuće, preturala po stvarima i krala nakit, novac i druge predmete, ukupne vrednosti oko 656.000 dinara. U jednom slučaju se predstavila kao radnik Elektrodistribucije koji izrađuje socijalne karte penzionerima. Za vreme krađa, druga dvojica su je čekala u automobilu, a 14 – ogodišnji maloletnik je čuvao stražu.

U toku provale u Golubincima, iznenadio ih je komšija koji je primetio nepoznate ljude u blizini kuće, pa su lopovi pobegli, ali su veoma brzo bili uhapšeni.

Nakon policijskog zadržavanja, istražni sudija Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici je za svo troje odredio pritvor do mesec dana.

You may also like