Sremska Mitrovica – Ove godine se obeležava  “ XXIII  Nedelja zdravlja usta i zuba “ od 13 do 19 maja 2013 godine pod sloganom “ ZDRAVI  ZUBI  ZA  ZDRAV  ŽIVOT”.

Kampanja “ Nedelja zdravlja usta i zuba “ realizuje se na teritoriji Republike Srbije uz podršku Ministarstva zdravlja RS a u organizaciji Instituta za javno zdravlje  Srbije  “ Dr Milan Jovanović Batut “ , Stomatološkog fakulteta Univerziteta Beograd i Zavoda za javno zdravlje .

Cilj aktivnosti kampanje je informisanje i sticanje znanja , formiranje ispravnih stavova i ponašanje pojedinaca u vezi sa očuvanjem i unapredjenjem zdravlja usta i zuba najšire populacije  , a poslebno dece  i mladih. Ostvarivanje predvidjenih aktivnosti omogućeno je zajedničkim angažovanjem zdravstvenih i obrazovnih ustanova , uz učešće zaposlenih , učenika i njihovih roditelja ,medija, sportskih, kulturnih i drugih organizacija i udruženja.

Povodom “Nedelje zdravlja usta i zuba“ raspisan je nagradni konkurs za najbolji likovni i literarni rad  na temu ZDRAVI ZUBI ZA ZDRAV ŽIVOT .Konkurs je namenjen deci u vrtićima i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji.

Školske i predškolske ustanove na celoj teritoriji Srema, mogu da dostave od tri do pet najboljih likovnih i literarnih radova u kategorijama: predškolski uzrast, uzrast do četvrtog razreda osnovne škole, uzrast od petog do osmog razreda osnovne škole, u  Centar za Promociju zdravlja  Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica  do 26. aprila 2013. godine, rekla je za radio Ozon dr.Nada Petković Zec.

Najbolji radovi iz Srema biće prosleđeni u Institut za javno zdravlje Srbije“ Dr M. Jovanović Batut “.

Na svečanoj manifestaciji u okviru obeležavanja “Nedelje zdravlja usta i zuba“ od 13 do 19. maja 2013.godine  biće proglašeni najbolji radovi.

U toku ove nedelje Zavod za Javno zdravlje planira intenzivniji rad na zdravstveno vaspitnim  predavanjima na temu “ ZDRAVI ZUBI ZA ZDRAV ŽIVOT “, dodaje dr.Nada petković Zec

Možda Vam se svidi i