„Kanjon“ uplovio u Sremsku Mitrovicu

Sremska Mitrovica – Učesnici prve „Međunarodne regate Banja Luka – Beograd“ sinoć su uplovili u grad Sremska Mitrovica. Tim povodom je organizovan prijem članova rafting kluba „Kanjon“ iz Banja Luke prilikom kojeg se rodila ideja o saradnji grada Sremska Mitrovica sa predstavnicima ovog kluba kako bi Grad aktivno učestvovao u programu organizovanja regate.

„Mitrovica bi u tom slujčaju bila pokrovitelj i učesnik regate, a naš grad i reka Sava bi se na ovaj način promovisali kao turistička destinacija. Regata se planira sledeće godine za jun mesec koji će biti proglašen mesecom zaštite reke Save, biće uključene škole, udruženja građana kao i svi ljubitelji reke“, rekao je zamenik gradonačelnika Tomislav Janković.

11Po rečima  predsednika kluba „Kanjon“ Aleksandra Pastira već 5 godina postoji ideja da se posle Svetskog prvenstva raftinga u Banja Luci u saradnji sa raftingom Saveza Srbije napravi nešto slično. “Ovo je bila probna regata i zbog toga nije masovno organizovana, vrlo je tehnički zahtevna, plovi se 504 km na najnižem vodostaju. Iduće godine se planira regata u junu mesecu kada se očekuje viši vodostaj pa, će biti uključeno više rekreativaca i plovila“, rekao je Pastir.

Ideja je da se uključe sve opštine i da se regata na međunarodnom nivou iskoristi kao okosnica razvoja turizma i sporta rečnim vezama između Republike Srbije i Republike Srpske.

B.Đ

You May Also Like