Kancelarija za mlade uključila se u akciju „Sat za našu planetu 2013“

Sremska Mitrovica – Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica, poziva svoje sugrađane, lokalne institucije kao i privredni sektor, da u subotu 23.marta 2013. godine, budu deo globalne akcije “Sat za našu planetu”  i isključe električnu energiju u 20:30 časova u trajanju od 60 minuta.

“Moramo odgovornije da razmišljamo o sopstvenoj kao i o budućnosti naših ptotomaka i da sve postojeće resurse koristimo na jedan štedljiv i odgovoran način. Zato naša Kancelarija za mlade podržava akciju WWF – Svetkog fonda za prirodu “Sat za našu planetu 2013”.

Ukoliko podržavajući ovu akciju u Pekingu mogu da isključe Zabranjeni grad, Ajfelov toranj u Parizu, Bakingemsku palatu u Londonu, čuvenu zgradu opere u Sidneju, možemo i mi tih sat vremena da budemo bez računara, televizora,sobnog ili kancelarijskog osvetljenja.

Eto vam sjajne prilike da tih 60 minuta provedete u prijatnoj šetnji sa svojim partnerom ili prijateljima.”- reči su koordinatora Kancelarije za mlade, Nenada Radmanovića.

“Sat za našu planetu” postala je najveća svetska globalna akcija u kojoj milioni ljudi, kao i nebrojene institucije, kompanije i mnoge organizacije, gase svetlo na sat vremena. Ove godine 23. marta 2013. godine, akciji će se priključiti više stotina miliona ljudi, u preko 7000 gradova u 152 države.

Podršku najvećoj globalnoj akciji pružiće i Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Gradska uprava grada Beograda – sekretarijat za zaštitu životne sredine i Grad Novi Sad, kao i brojne škole, organizacije civilnog društva i kompanije.

Centralne manifestacije u okviru akcije „Sat za našu planetu“ biće održane u subotu 23. marta 2013. godine, od 20 časova do 21:30, u Beogradu u Studentskom parku, u Novom Sadu na Trgu Slobode i u Nišu u Parku Svetog Save.

You May Also Like