Sremska Mitrovica – Mitrovački Radnički je protutnjao Starom Pazovom, deklasirao domaći tim Jedinstva i najverovatnije domaćina poslao u Vojvođansku ligu. Hesnerci su ponovo lider na tabeli Srpske lige,  pošto imaju isti broj bodova kao Dolina iz Padine, ali su Mitrovčani bolji u međusobnom skoru.

Radnički je poveo u 6. minuti efektnim golom, glavom, mladog Vučkovića. Jedinstvo se nije predavalo i domaćin je preuzeo inicijativu i postigao vrlo brzo dva gola. Hesnerci su se trgli i uzvratili sa nekoliko silovitih napada, kada su stativa i prečka spasle domaćina. Poluvreme je zavšeno rezultatom 2:2, kada je u 43. minuti Sovilj silovito ušao u kazneni prostor i izjednačio rezultat.
U drugom poluvremenu mitrovački Radnički je pokazao zašto je nabolji tim Srpske lige. Sigurnom i efikasnom igrom, presingom na protivničkoj polovini i silovitim kontranapadima, kao u stilu  najboljih evropski klubova Bajerna i Borusije, Hesnerci su dokrajčili danas slabo Jedinstvo.
Pobedonosni gol postigao je brzonogi krilni napadač Naglić, kada je zakucao loptu pod prečku nemoćnih i pomalo zbunjenih fudbalera Jedinstva.

RADNIĆKI: Relić 8, Stević 8, Ristić 8, Pršić 7, Ninković 8, Radovanović 7, Sovilj 8(Pavlović-), Naglić 9, Vučković 8(Mijić 8), Skorupan 8, Lacković 7(Đurđević 8).

Igrač utakmice Aleksandar Naglić, ocena 9.

 

You may also like