Sremska Mitrovica – Izložba ,,Izvan fokusa” autora Bogdana Bo Mak Maksimovića, svečano se otvara u četvrtak, 5. decembra, sa početkom u 19 časova u Carskoj palati u Sremskoj Mitrovici.

Preispitivanje sebe i predstavljanje svoje ličnosti, tema je izložbe ,,Izvan fokusa” ovog autora koji je za tehniku, izabrao pastel na papiru, koji mu omogućava da postigne mirnoću kroz blage prelaze i meke kontraste. Crtajući prstima, autor je dolazio u neposrednu vezu sa svojim radovima, dokazujući da je lično preispitivanje jedan intiman i tanan proces.

Ulaz za posetioce je besplatan!

O autoru izložbe: Bogdan Bo Mak Maksimović, rođen je i školovao se u Beogradu. Posle završene druge godine studija ilustracije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, nastavlja studije ilustracije na Fakultetu umetnosti u Utrehtu 2001. godine. Po diplomiranju bavi se ilustracijom i dizajnom. Poseduje šestogodišnje iskustvo dizajnera u agencijama Cobo&associates i No Ordinary Agency. Izložbe: Majska izložba ULUPUDS-a 2012. (Nagrađen plaketom za rad „Under Pressure“); grupna izložba „1+1“, galerija Singidunum Beograd 2012; grupna izložba „Herbarium Acutulus“, Smartgallery, Utreht (Holandija) 2012; samostalna izložba „Stihovi i duhovi“, Supermarket concept store, Beograd 2011; Izložbe ilustracije 46. Zlatno pero Beograda 2011. godine, 45. Zlatno pero Beograda 2009. godine i 44. Zlatno pero Beograda 2007. godine; grupna izložba „Fotokabina“, Beogradska nedelja dizajna 2009; 39. Majska izložba ULUPUDS-a 2007. godine i 3. 4. i 8. Međunarodni salon stripa, Beograd.

Možda Vam se svidi i