Sremska Mitrovica – Elektronska uprava(eUprava) omogućava da građani bez dolaska u nadležne institucije svoje potrebe ili obaveze prema državi realizuju elektronskim putem, odnosno preko Interneta.

eUprava Republike Srbije omogućava građanima da na jednostavan način zaborave na čekanje u redovima za pasoš, ličnu kartu ili saobraćajnu dozvolu. Potrebno je da uđete na sajt eUprave i izaberete opciju ZAKAZIVANJE, unesete e-mail adresu i lozinku i sledite dalja upusta.

Ipak, malo je onih koji su informisani o elektronskom zakazivanju. Neki od naših sugrađana ne veruju da ovaj način funkcioniše, uglavnom su to stariji građani.

Dobar primer jedne elektronske usluge, usluge koju omogućava elektronska uprave, je „Produženje registracije vozila na tehničkim pregledima“. Ova elektronska usluga je omogućila građanima da bez odlaska u policijsku stanicu produže registraciju svog vozila.

Registraciju na ovlašćenom tehničkom pregledu zakazanom preko portala eUprava, završavate u toku jednog dana i sve se završava na jednom mestu. Kod zakazivanja za predaju izrade lične karte ili pasoša dovoljno je da građanin na portalu zakaže dan i vreme i sačeka da dobije odgovor da li je vreme koje je zakazao slobodno a ako nije dobije alternativu, vreme koje je slobodno.

Posle potvrde, svako ko je zakazao, u tom vremenu redovno ulazi  u kancelarije MUP Sremska Mitrovica, gde završava svu dokumentaciju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U Sremskoj Mitrovici u Policijskoj upravi kažu da sve uredno funkcioniše i da je sve više građana koji koriste ovu uslugu.

 

 

 

You may also like