Sremska Mitrovica – Nina Stanković pobednica u Sremskoj Mitrovici.

Polufinalno veče Festivala Raspevano proleće Srbije u nedelju je održano u Sremskoj Mitrovici. Za uspešnu organizaciju pored nosioca projekta Muzičkog centra Pančevo zaslužno je  Udruženje građana Mozarteum  iz Sremske Mitrovice.

Raspevano proleće Srbije je festival sa veoma dugom tradicijom (prvi je održan 1979.godine) i jedini je festival  takve vrste  koji se nalazi u zvaničnom kalendaru takmičenja i smotri za Osnovne škole Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Posebna vrednost ovom  festivalu daje i  to što je  jedan od retkih na kome  kako muzičari kažu „sve ide uživo, bez  studijske obrade“.

U Sremskoj Mitrovici se takmičilo deset izvođača koji su pevali pesme napisane za ovo takmičenje. Žiri je imao veoma težak zadatak tako da su treću  nagradu su podelili Mia Vukomanović i Marko Đanić, drugu je osvojila Mina Đurđević, dok je pobednica polufinala u Sremskoj Mitrovici Nina Sinković koja je otpevala pesmu „Maša“.  Soliste je pratio orkestar Muzičkog centra Pančevo i hor Studija za kreativni razvoj dece Piccolo pod dirigentskom palicom prof.Dušanke Gavrilović.

U revijalnom delu su nastupili najmlđi pevači Muzičko zabavište Piccolo koga vodi nastavnica Nataša Arbanovski i Tamburaški orkestar Centra za kulturu Sirmiumart pod vođstvom dirigenta Zorice Opačić.

Veliku podršku Festivalu dali su Grad Sremska Mitrovica i brojni spozori festivala koji su za sve učasnike obezbedili nagrade.

You may also like