Sremska Mitrovica – Sajt ozon.rs je od 11. januara 2011. godine, od kada je postavljen na internet do 11. januara 2013. godine posetilo preko dva miliona korisnika,  što je neverovatan podatak s obzirom da informativni sajt radija Ozon uglavnom objavljuje samo informacije iz lokala.

Portal radija Ozon iz dana u dan beleži konstantan trend rasta. Jedinstveni broj poseta je preko 8.000.

Podaci uzeti sa Site stats WordPress.
Podsećamo da je  završeno i istraživanje slušanosti radio stanica u Sremu. Takođe su rađena i istraživanja kod građana Sremske Mitrovice.
Po ovom istraživanju radio Ozon se nalazi na prvom mestu po slušanosti na teritoriji opštine Sremska Mitrovica.

Prema najnovijim istraživanjima agencije UNDER CONSTRUCTION – Agencija za marketing, radio Ozon (36 %) je kod mitrovčana najradije slušana lokalna radio stanica, dok je najradije slušana nacionalna stanica Radio S (15,3%).

PARAMETRI:
● UZORAK: 1000 stanovnika Opštine Sremska Mitrovica, različitih uzrasta
● METOD: Anonimna telefonska anketa
● MEDIJI: Svi elektronski i štampani mediji prisutni na zadatom području
ANALIZA:
Na osnovu anonimne telefonske ankete koja je sprovedena na teritoriji Opštine Sremske Mitrovice, dobijeni su rezultati o slušanosti radio stanica na zadatom području.
U obzir su uzeti svi elektronski mediji koji su svojim signalom ili distributivnom mrežom dostupni stanovništvu zadatog područja. To podrazumeva lokalne, regionalne, pokrajinske i nacionalne medije.
Ispitanicima je pružena mogućnost i da ne izaberu nijedan od medija, što su pojedini ispitanici i iskoristili.
Od 1000 ispitanih građana njih 219 ne sluša nijednu radio stanicu.Ostali ispitanici slušaju više stanica u toku dana.

Poslednje istraživanje ove agencije je rađeno početkom 2011. godine i zanimljivo je da nema velikih oscilacija u slušanosti. Građani Sremske Mitrovice i dalje najčešće slušaju lokalnu radio stanicu.

Radio na internetu

84 odsto mladih internet koristi za pretraživanje, 78 odsto informisanje i čitanje vesti, a 65 odsto za socijalne mreže (tviter, fejsbuk i majspejs), zato radio Ozon svakodnevno radi i na svom usavršavanju, koristi i socijalne mreže kao sredstvo informisanja, facebook radija Ozon se svakodnevno ažurira, povezan je sa portalom radija, tviter i majspejs nalogom.

Ovako je ozgledao pregled stranice facebook Radio Ozon tokom istraživanja.

Mladi  često koristite internet preko mobilnog telefona (po istraživanjima 48 odsto mladih to radi  svakodnevno). Sve više njih sluša svoju omiljenu radio stanicu i putem mobilnog telefona. Radio Ozon prati i ovaj trend pa se skidanjem Tune In aplikacije na telefonu može slušati i radio Ozon, gde god se nalazili u svetu.

You may also like