Sremska Mitrovica – Na osnovu informacija iz ambasade Srbije u Kairu, Ministarstvo spoljnih poslova upozorava građane Srbije koji su na letovanju u egipatskim letovalištima, kojih je 700 u Hurgadi, da ne napuštaju hotelske komplekse u određenom vremenskom periodu. Osim toga, ostaje i preporuka da naši građani budu dodatno oprezni na javnim mestima, da izbegavaju sva okupljanja koja su naizgled mirna i da ne putuju u velike gradove. Poseban oprez savetuje se petkom, posle molitve. S obzirom da je rasplet situacije neizvestan, građani Srbije ne bi trebalo da putuju u Egipat na letovanje.

1Za sada su građani Srbije dobro, bezbedni su i niko od njih se nije obraćao srpskoj ambasadi sa zahtevom za bilo kakvu vrstu vanredne pomoći zbog novonastale situacije u Egiptu. Među turistima u Egiptu ima i naših sugrađana, a kako saznajemo od jednog od njih, za sada je situacija pod kontrolom, odvojeni su od nemira i ne kreću se van obezbeđenog kruga hotela gde su za sada zaštićeni.

Ambasada Republike Srbije u Kairu dežurna je 24 sata, u stalnom je kontaktu sa turističkim vodičima i agencijama, kao i sa vlastima u Egiptu, neprestano prati razvoj situacije u celoj zemlji, a posebno u turističkim mestima gde su koncentrisani naši turisti, saopšteno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Od početka sukoba u Ministarstvu spoljnih poslova formiran je krizni štab, koji je u stalnom zasedanju i redovno procenjuje političko – bezbednosnu situaciju u Egiptu.

Dežurni telefoni u ambasadi u Kairu su +2022736-5494, +2022735-4061.
Telefon konzula Miroslava Mitrovića + 201222248114.

You may also like