Sremska Mitrovica – Protest udruženja za zaštitu životinja „Kanis“ i „Arka“ najavljen za 07. novembar,  u 14h ispred gradske opštine nije održan.

Aktivisti ova dva udruženja, kao i ljubitelji životinja su se okupili u dogovoreno vreme ispred gradske kuće, međutim u vreme kada je protest trebao da počne je već trajao sastanak predstavnika ova dva udruženja i predsednika opštine Branislava Nedimovića, tako da je održavanje protesta stopirano.

Na sastanku je dogovoreno da se formira radna grupa koja će se sastati iduće nedelje i razgovarati na temu predloga iznetih od strane predstavnika ovih udruženja.

Tema sastanka radne grupe će biti sledeće tačke predloga udruženja za zaštitu životinja:

1. Da se odmah prekine sa ubijanjem pasa i mačaka lutalica i da se izvrši nadzor nad radom nadležnih u JKP Komunalije i Zoohigijene i utvrdi ko je odgovoran za protivzakonit rad.

2. Da se odmah preispita i poništi tender za iznajmljivanje azila kao štetan za građane, za budžet i za rešavanje problema pasa lutalica, da se utvrde odgovorni i da se u skladu sa važećim propisima sankcionišu.

3. Da se odmah oformi radna grupa u kojoj će biti uključeni predstavnici udruženja građana Kanis i Arka koja će raditi na izmeni gradske odluke o držanju i zaštiti domaćih i egzotičnih životinja.

4. Da gradska uprava kroz projekat koji će podneti udruženja građana Kanis i Arka uključi nevladin sektor u rešavanju problema pasa lutalica.

5. Da se u saradnji sa udruženjima građana Kanis i Arka odredi lokacija u Sremskoj Mitrovici na kojoj će grad izgraditi savremeno prihvatilište za pse i mačke u skladu sa važećim propisima i interesima građana.

Kako je „Kanis“ objavio u svom saopštenju, na sastanku radne grupe koju će voditi gradonačelnik lično, pored predstavnika ova dva udruženja prisustvovaće i načelnik gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove Vladimir Petković, načelnik gradske uprave za zdravstvenu, socijalnu i zastitu zivotne sredine Željko Novaković, nacelnik gradske uprave za poljoprivredu Vladimir Nastović, inspektorka za zaštitu životne sredine Jasna Šteković, direktor JKP „Komunalije“ Radoslav Jevremović i načelnik komunalne policije Miroslav Jokić.

Sastanak radne grupe je zakazan za sredu 13. novembar sa početkom od 8 časova i 30 minuta.

You may also like