Festival pijanizma

Sremska Mitrovica – Treći po redu Festival pijanizma održaće se od 14. do 17. marta 2013. godine u organizaciji mitrovačke Muzičke škole “Petar Krančević” i “Umetničkog udruženja Krančević”.

Muzička škola “Petar Krančević” poziva sve zainteresovane da učestvuju u razvoju pijanizma i svojim prisustvom uveličaju takmičenje koje ova škola organizuje.

Sve potrebne informacije možete dobiti i putem mejla trecifestivalpijanizma@gmail.com.

Kao jedinstveno takmičenje na području Grada, okruga i Pokrajine, Festival pijanizma proizišao je iz tri održana otvorena takmičenja klavirista, a u organizaciji Muzičke škole.

Svojim kvalitetom i tradicijom uključivanja učenika i studenata u takmičarsko-kreativan, stvaralačko-obrazovni proces, Festival se svrstava u red značajnih i nezaobilaznih manifestacija od velikog značaja za kulturni razvoj Mitrovice, asimilaciju učenika, obrazovnog kadra, vrhunskih umetnika – pijanista i podsticaj daljem umetničkom razvoju svakog pojedinca, aktivnog i pasivnog ljubitelja umetničke muzike.

Osnovni ciljevi festivala su popularizacija klavira u nastavi osnovnih i srednjih muzičkih škola (na klavirskom odseku, na vokalno-instrumentalnom odseku – uporedni klavir i na teoretskom odseku – obligatni klavir), popularizacija klavira u nastavi teoretskih odseka Univerziteta umetnosti i Akademija (na departmanima za muzičku teoriju, muzičku pedagogiju, muzikologiju, kompoziciju, etnomuzikologiju, dirigovanje), podsticanje i razvijanje kreativnih sposobnosti učenika i studenata, samostalan kreativan rad i zalaganje na dostizanju vrhunskog nivoa interpretacije svetske i domaće literature.

You May Also Like