Sremska Mitrovica, Niš – U okviru projekta “Elections 2012 – Lessons learned?“, koji realizuje Nacionalna koalicija za decentralizaciju u partnertstvu sa Južnim vestima i Media centrom Niš,  u Nišu se od 15 do 17.marta održava trening za novinare na kom učestvuje i radio Ozon iz Sremske Mitrovice.


Istraživanje koje je sprovela koalicija ukazuje da je najveći broj neregularnosti proistekao iz neprofesionalizma kadrova koji obučavaju biračke odbore, ali i nepostojanja jasnih procedura pre, za vreme i posle izbora.


Tokom radionice obradiće se Izborni sistemi – Poređenje Srbije sa zemljama u Evropi, Politički sistemi – poređenje Srbije sa zemljama u Evropi,  (Ne)pravilnosti u izbornom procesu – 2012.
Šta se zapravo desilo na izborima 2012. godine?Autori priručnika: Đorđe Vuković, Dejan Vučetić.Izdavač: Nacionalna koalicija za decentralizaciju.

Materijal možete skinuti ovde.

U toku radionice sprovešće se diskusija – pregled kvaliteta izbornog sistema i sprovođenje izbornog procesa (1996 – 2012).Gost predavač – Miša Bojović, bivši šef izbornih štabova DS i LDP

 

16.marta polaznici će razovarati o političkim sistemima – poređenje Srbije sa zemljama u Evropi, prof. dr Dejan Vučetić, Pravni fakultet Niš i o  (Ne)pravilnosti u izbornom procesu – 2012, Đorđe Vuković i Dejan Vučetić, zatim o sprovođenju izbora i izbornim procesima iz igla izborne komisije sa Jasminom Krstić, predsednicom Gradske izborne komisije u Nišu.

 

 

 

 

 

 

 

U nedelju 17.marta vodiće se diskusija sa narodnim poslanicima:Miroljub Stošić, Boško Ristić, Riza Halimi i Dejan Rajčić.

You may also like