Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući predstavnici lokalne samouprave održali su konferenciju za medije, povodom posete Davida Krzywda, ekonomskog savetnika u ambasadi SAD.
Savetnik u američkoj ambasadi Krzywda, Sremsku Mitrovicu je posetio radi upoznavanja sa dosadašnjim radom lokalne samouprave i prema njegovim rečima želeo je da otkrije tajnu uspeha našeg grada koji je privukao dva velika investitora iz SAD a to su Iton Elektrik i Kuper standard.
Ističući snažne ekonomske i kulturne veze između Sremske Mitrovice i SAD, Davida Krzywda je rekao da se raduje daljoj saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave.

1233590_10201927486738825_938243214_n

Lokalna samouprava na primeru Kuper standarda koji ovih dana završava građevinske radove, pokazala je da za vrlo kratko vreme investitori na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, mogu dođi do građevinske dozvole. Firma Kuper je za samo 12 dana pribavila dokumentaciju.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović je za Radio Ozon rekao da je suština svih radnji i truda, da se privuče što veći broj investitora kako bi se smanjio broj nezaposlenih građana a isto tako je najavio dolazak norveške kompanije koja bi mogla biti sledeći potencijalni investitor u Sremskoj Mitrovici.

T.M

Možda Vam se svidi i