Dragi dr Psihiću ostvarila ogroman uspeh

Sremska Mitrovica – OŠ “Boško Palkovljević Pinki” sa predstavom “Dragi dr Psihiću…” ostvarila je ogroman uspeh na IV međunarodnom festivalu dečijih i omladinskih predstava u Jagodini.

U dečjoj konkurenciji žiri kojim je predsedavao Aljoša Vučković, a član bila Zlata Numanagić, osvojili su nagradu za najbolju režiju koja je pripala Stefanu Tajblu i Svetlani Milovanović, nagradu za najuspešnijeg mladog glumca Todoru Markoviću, specijalnu nagradu za najduhovitiju predstavu „Zoran Radmilović“ i nagradu za najbolju predstavu u celini

Eminentni dramski umetnici Aljoša Vučković i Zlata Numanagić su ovim glumcima uputili reči hvale, a odluku o nagradama doneli su jednoglasno. Mladim glumcima Pinkijeve škole posebno je značajno priznanje „Zoran Radmilović“ za najduhovitiju predstavu, koja se prema propozicijama Festivala dodeljuje samo predstavi iz omladinske konkurencije, ali je žiri doneo specijalnu odluku.

Veliku podršku realizaciji predstave pružili su Gradska uprava za obrazovanje, Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu, kolektiv OŠ „B.P.Pinki“, Pozorište „Dobrica Milutinović“, kao i roditelji mladih glumaca što su bili spremni da se uhvate u koštac sa problematikom zvanom teatar. Prema rečima direktorice OŠ „B.P.Pinki“ Svetlane Milovanović, predstava je počela da se izvodi kao obična školska predstava, a ka svom vrhu je krenula kada je pored nagrade u Jagodini na koju su posebno ponosni, ostarila brojne nagrade za mlade glumce i tekst, na gradskoj i zonskoj smotri dramskog stvaralaštva, pokrajinskoj smotri „Majski susreti“ u Inđiji, Festivalu „Ti ili ja“ u Srpskoj Crnji kao i Festivalu humora u Lazarevcu.

Predstava “Dragi dr Psihiću…” je komedija karaktera, u čijem centru zbivanja se nalazi porodica Milovanović, koja kroz neobične, ali i vrlo uobičajene situacije prolazi kroz priču. Porodica Milovanović je urbana i neobična porodica (ili je to samo obična porodica u neouobičajenim okolnostima). Sa glavnim progatonistima predstave upoznaje nas i kroz priču vodi najmlađi Milovanović, devetogodišnjak Branko. Njegova porodica su majka, poznata i kao Milka, profesor latinskog u nekoj školi sa izrazitim “pedagoškim metodama”, otac, poznat i kao Vasa, doktor filozofije sa retoričkim pitanjem, zašto ljudski organizam ne poseduje anlaser, i pogledima na život, sestra, poznata i kao Mina, u fazi inkubacije virusa poznatog kao pubertet, sa pogledima na kupatilo. Kad redovno vanredni član pojavljuje se komšinica Beba, za koju se opravdano može sumnjati za radi za tajnu obaveštajnu službu, rodom iz Putinaca.

Do sada je predstava „Dragi dr Psihiću…“ izvedena 10 puta, a osvojili su 8 nagrada. U predstavi igraju: Senka Pajić, Aleksa Stokanović, Andrea Tomić, Todor Marković, Milica Pekić, Anđela Tomić, Jelena Laćarac.

Tekst: Stefan Tajbl / režija: Stefan Tajbl i Svetlana Milovanović

You May Also Like