Sremska Mitrovica – Lokalna samouprava Sremske Mitrovice dobila je bespovratna novčana sredstva na konkursu za sufinansiranje izgradnje saobraćajne signalizacije i postavljanja tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja u neposrednoj blizini školskih i predškolskih ustanova, ili za sufinansiranje izmeštanja autobuskih stajališta sa saobraćajnih traka kolovoza.

Grad je sredstva dobio za projekat „Sprovođenje tehničkih mera za poboljšanjem bezbednosti saobraćaja u zoni OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Sremskoj Mitrovici u iznosu od 236.000,00 dnara. Vrednost investicije po projektu je 465.450,00 dinara u kom će lokalna samouprava učestvovati sa 229.450,00 dinara, sopstvenih sredstava.

Pokrajina Vojvodina, konkursom Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, dodeli su sredstva za izgradnju semafora i „ležećih policajaca“ u neposrednoj blizini škola i predškolskih ustanova i za izmeštanje autobuskih stajališta sa saobraćajnih traka kolovoza.

Nakon okončanja konkursa, sredstva su odobrena za najkvalitetnije projekte iz svih delova Vojvodine, s tim što se posebno vodilo računa o manje razvijenim opštinama.pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost
Odobreno je 20 projekata, u koje je Pokrajina uložila 40 miliona dinara“, izjavio je pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin. Vasin je izjavio da je ovakva vrsta konkursa uvedena upravo na osnovu zahteva iz opština.

You may also like