Sremska Mitrovica – Danas je presecanjem vrpce svečano otvorena stomatološka ambulanta u selu Divoš.

– Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje se realizuju za poboljšanje standarda života građana. U planu su i mnoge druge aktivnosti i u te svrhe za šta su odvojena sredstva iz budžeta grada, rekao je načelnik za zdravstvo, socijalnu politiku i zaštitu životne sredine.

Mladen Malešević predsednik saveta mesne zajednice Divoš nam je predočio problem koji je do sada imalo 1.600 stanovinka ovog mesta. Meštani su za svoje stomatološke potrebe morali da odlaze u Čalmu, Sremsku Mitrovicu ili neko drugo mesto jer u svom selu nisu imali obezbeđene uslove. Ovo će za njih predstavljati veliko olakšanje s obzirom da je često bilo problema u prevozu do određenje stomatološke ambulante.

– Ambulanta je kvalitetno i stručno opremljena, rekao je Dr Milan Latković, direktor Doma zdravlja u Sremskoj Mitrovici, a za realizaciju, dodaje, odvojeno oko 4 miliona dinara, 3 miliona za plate stomatologa i milion dinara za lekove u ordinacijama.

Stomatolog Dušan Glumac će raditi svake srede i svakog drugog petka u nedelji.Po njegovom stručnom mišljenju uslovi u ambulanti su odlični i poseduje sveštoje potrebno za obavljanje stomatoloških terapijskih usluga.

 

You may also like