Sremska Mitrovica – Ove godine Nacionalni dan bez duvanskog dima je sastavni deo kontinuiranih aktivnosti u prevenciji upotrebe duvana, smanjivanju štetnih posledica njegove upotrebe i izloženosti duvanskom dimu. Tradicionalno, ovaj dan se obeležava 31.januara, ove godine pod sloganom „Domaćinstva bez duvanskog dima“.

Tim povodom, dana 31.januara 2013.godine, sa početkom u 10:00 časova ispred  Tržnog centra Maxi, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica će sa Crvenim krstom Sremska Mitrovica obeležiti ovaj značajan datum. Toga dana ispered tržnog centra „Maxi“, biće podeljena zdravstveno promotivna sredstva o štetnosti duvana po zdravlje. Istog dana će u Osnovnoj školi u Erdeviku biti održano predavanje na temu „ Pušenje ili zdravlje „za meštane ove mesne zajednice. Nastavak aktivnosti na prevenciji pušenja se planira tokom čitave godine za učenike osnovnih škola .

Svi zainteresovani pušači koji imaju potrebu da ostave cigarete mogu da se obrate Centru za prevenciju ( savetovalište za odvikavanje od pušenja ) i u Zavod za javno zdravlje .

 

Možda Vam se svidi i