Sremska Mitrovica – Radovi na rekonstrukciji saobraćajnice na Bulevaru Konstantina Velikog, od Crvene česme do ulice Gajeve je u poodmakloj fazi, a ako dozvole vremenski uslovi i dinamika rada završetak radova se očekuje do kraja novembra meseca.

Trenutno se izvode radovi na trasi, postavljaju se ivičnjaci, vrši se sabijanje rizle i priprema teren za asfaltiranje. Paralelno sa ovim radovima na saobraćajnici urađena je i atmosferska kanalizacija, a uskoro slede i radovi na postavljanju rasvete koja je u sastavu novog dela Bulevara. U rekonstukciju je investirano oko 50 miliona dinara, a putem javne nabavke izabrani su izvođači radova “Vojvodina put – Strabag” iz Pančeva koji su ponudili najpovoljnije uslove za izvođenje radova. Zahvaljujući vremenskim uslovima i izuzetnoj angažovanosti izvođača radova, prema rečima direktora Direkcije za izgradnju grada Sremska Mitrovica Jovana Dobrića, očekuje se završetak na rekonstrukciji do kraja novembra meseca. On dodaje da će se deo Bulevara koji se rekonstruiše nastaviti u dve duple trake poput već postojećeg Bulevara i to u dužini od 250 metara, a ostatak Bulevara u dužini od 50 metara puta do industrijske pruge gde se ujedno završava deonica na kojoj je predviđena rekonstrukcija, nastaviti u dve pojedinačne saobraćajne trake.

1Saobraćaj je za sada preusmeren na druge putne pravce do završetka radova, a kako saznajemo od nadležnih, ukoliko se dogode vremenske neprilike pa, se radovi ne završe u predviđenom roku, deo puta kod Gajeve ulice biće posut rizlom i pušten za saobraćaj putničkih vozila. Ovom prilikom je pomenuta mogućnost da se u promet pusti jedan deo Bulevara, leva kolovozna traka, do završetka kompletnih radova i na desnoj kolovoznoj traci, kada će se saobraćaj odvijati nesmetano i po propisima.

Prema rečima predsednika Skupštine grada Sremska Mitrovica Milana Kovačevića okončanjem uređenja ovog dela saobraćajnice na Bulevaru Konstantina Velikog završava se obaveza Grada kada je ovaj put u pitanju. On je istakao značaj ovog dela puta koji predstavlja dobar preduslov za nastavak izgradnje puta koji prolazi kroz Laćarak u dužini od 5 km. Kovačević je rekao da očekuje da će sredstva za rekonstrukciju laćaračkog puta biti obezbeđena u celokupnom iznosu, a da bi se sa radovima na pomenutom putu moglo početi već sledeće godine.

Za sada iz Direkcije za izgradnju grada Sremska Mitrovica apeluju na građane da poštuju novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju u pomenutom delu Bulevara i da koriste alternativne pravce kretanja.

You may also like