Sremska Mitrovica – Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje poziva penzionere da se jave za odlazak na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 25 banja.

Kako se navodi u saopštenju, pravo da se jave na konkurs, koji je otvoren do 31. marta, imaju svi penzioneri čije su penzije niže od 23.571 dinara.

Uslov je da nemaju druga lična primanja i da nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina, a za poljoprivrednike i najmanje deset godina „poljoprivrednog“ staža osiguranja.

Kako se navodi, odlukom Upravnog odbora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za to je izdvojeno 302,4 miliona dinara, sto je 0,1 odsto prihoda ostvarenih od doprinosa, a sredstva će se raspodeliti filijalama, prema broju korisnika.

Na rehabilitaciju će otići oko 10.260 starosnih, invalidskih i porodičnih penzionera svih kategorija.

Uz prijavu prilaže se i penzijski ček za januar ili februar 2013. godine, dokaz o visini penzije ostvarene međunarodnim ugovorima, fotokopija lične karte, postojeća medicinska dokumentacija i potpisana izjava o drugim licnim primanjima i da u poslednjih pet godina nisu kpristili rehabilitaciju o trošku Fonda.

Besplatan boravak uključuje i lekarski pregled, terapiju, kao i troškove prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda, dodaje se u saopštenju Fonda.

Fond će snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad.

Prijave se podnose opstinskim organizacijama penzionera, prema mestu prebivalista, a korisnici sa Kosova i Metohije ispostavi ili filijali Fonda u mestu prebivališta.

 

Izvor:B92, Beta

Možda Vam se svidi i