Sremska Mitrovica – Ako ste ugradili plinske uređaje u svoje vozilo pre pet godina, a treba da uradite ovih dana tehnički pregled, može se desiti da vas obaveste da je neophodno da se uradi atest TNG sistema na vozilu.

Svi vozači koji su pre pet i više godina ugradili plinske uređaje u automobile i dobili atest za TNG sistem moraće ponovo da dobiju atest da bi mogli da registruju svoje vozilo.

Vozila koja imaju ugradjen uređaj za pogon na gas i imaju atest koji je izdat na rok od 10 godina a ukoliko je isteklo više od 5 godina od izdavanja atesta moraju ponovo vršiti atest za gas na svom vozilu i izlagati se dodatnim troškovima.

Zato što je u članu 12 pravilnika o ispitivanju vozila definisano da potvrda važi pet godina ili do promene konstruktivnih karakteristika vozila. Potvrda se izdaje sa kraćim rokom važenja u slučajevima kada se prilikom ispitivanja utvrdi potreba za ranijim kontrolisanjem.

Agencija za saobraćaj  je naložila da se zakon poštuje i da kontrole moraju izvršiti. Vlasnici vozila koji su hteli da demontiraju uređaj za gas i nastave da koriste vozilo nabenzin bi opet morali da izvrše atest zbog promene tehničkih karakteristika vozila i nikako ne bi mogli da izbegnu dodatne troškove.

Ukoliko vam je atest za TNG stariji od 5 godina, treba da dobijete novu potvrdu. Ako to ne učinite nećete moći da registrujete automobil. Produžetak atesta košta oko 6000 dinara.

Možda Vam se svidi i