Sremska Mitrovica – Danas je odeljenje porodilišta Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici posetio mr sci.med. dr Miloš Jeftović, državni sekretar Ministarstva zdravlja, koji je tom prilikom obišao porodilište i odeljenje ginekologije, akušerstva i neonatologije.

Nakon obilaska navedenih odeljenja, uputio je pohvale v.d. direktoru Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici prim. dr Goranu Iviću i zameniku direktora i načelniku službe ginekologije na organizaciju rada, tehničkoj opremljenosti i kadrovskoj strukturi.

Za radio Ozon, državni sekretar Ministarstva zdravlja je izjavio da „ Gradjani Sremske Mitrovice i ovog regiona mogu da budu izuzetno ponosni na ovo što imaju“ i uputio ohrabrujuće poruke gradjanima Sremske Mitrovice, da povere svoje zdravlje lekarima mitrovačke bolnice i da je zdravstveni sistem Republike Srbije u izuzetno dobrom stanju, ali da će se u narednom periodu svakako raditi na poboljšanju organizacije, kadrovskih planova i ispravljanju svih negativnih tendencija koje su se javljale u prethodnom periodu. On je istakao da je Ministarstvo zdravlja po prvi put u ovom sastavu, donelo odluku da uzme aktivniju ulogu u zaštiti zdravlja populacije trudnica i porodilja, kao i u unapredjivanju i ohrabrivanju naše populacije na radjanje novog života.

U odnosu na 2011.godinu, u porodilištu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, tokom protekle 2012.godine, rođeno je 126 beba više. Od ukupno 1552 novorođenčadi, 779 je muškog, a 773 ženskog pola.

Služba ginekologije, akušerstva i neonatologije Opšte bolnice Sremska Mitrovica, funkcioniše sa 60 bolesničkih postelja rasporedjenih u l7 klimatizovanih, komfornih soba, sa 2 ekskluzivno opremljena apartmana na ginekologiji i porodilištu, dve operacione sale i poluintenzivnom negom za operisane pacijente. U okviru porodilišta danonoćno funkcioniše porodjajna sala i soba za pripremu trudnica. Danas je to jedno od najmodernije opremljenijih porodilišta u Srbiji.

U sklopu velike humanitarne akcije Fonda B92 “Bitka za porodilišta” uz pomoć donatora, Ginekološko-akušerska služba dobila je pet inkubatora, Ultra-zvučni aparat novije generacije, savremeni ginekološki sto, 3 monitora, 5 aspiratora, 4 pulsna oksimetra. Ovom donacijom obezbeđeni su najbolji uslovi da naše potomstvo bude zdravije, a ženama kvalitetniji porođaj na način koji je zastupljen svuda u svetu.

 

You may also like