Sremska Mitrovica – U okviru akcije „Srećan put“, koju sprovodi MUP Republike Srbije, danas od 12 časova, na putevima međunarodnog Koridora 10 kroz Srbiju i na četiri granična prelaza počela je podela višejezičnih letaka.

I na graničnom prelazu Batrovci MUP deli letke sa informacijama o pozivnim brojevima hitnih službi, saobraćajnim upozorenjima, uputstvima kako se mogu prijaviti slučajevi koruptivnog ponašanja, žalbe ili pohvale za rad policijskih službenika, potencijalna krivična dela koja putnici primete ili im se dogode u toku putovanja, saopštio je MUP Srbije.

Akcija ima za cilj smanjenje i otklanjanje rizika za nastanak i razvoj korupcije, a letak će pružiti informacije o pozivnim brojevima hitnih službi, saobraćajnim upozorenjima, kako da prijave eventualne slučajeve koruptivnog ponašanja, žalbe ili pohvale za rad policijskih službenika ili ostala krivična dela koja primete ili im se dogode u toku putovanja.

Takođe, pozivom na broj 011/361-00-18 omogućava se brže preduzimanje mera i radnji policije na rasvetljavanju navedenih krivičnih dela, navodi se u saopštenju.

Sva prava zadržana Ozon radio ©

You may also like