Sremska Mitrovica – Dva tima Međunarodne organizacije za razmenu studenata „AIESEC“, održala su  dve trosatne prezentacije projekta “Make it possible”  Sremskoj Mitrovici u dve odvojene grupe, jednu u mitrovackoj Gimnaziji a drugu u Kancelariji za mlade.

“Make it Possible“ je međunarodni projekat edukativno humanitarnog karaktera koji se bavi temom Milenijumskih ciljeva. Projekat nastoji da edukuje i podigne svest mladim ljudima o svetskim globalnim problemima uključujući i povezujući inostrane studente, srednjoškolce iz Srbije i partnere projekta u jedinstveno okruženje povoljno za učenje i podsticanje mladih ljudi da budu nosioci pozitivnih promena u svom društvu.

Projekat se realizuje u vidu jednodnevnog seminara u trajanju od tri sata u 40 srednjih škola u Vojvodini i završne konferencije koja će okupiti najaktivnije srednjoškolce sa jednodnevnih seminara iz svih škola učesnica sa područja Vojvodine.

Završna konferencija planirana je za subotu, 09. mart 2013. godine.

U sklopu projekta se održava i humanitarna akcija za društveno osetljive grupe u svakoj opštini u kojoj se projekat bude realizovao. Na taj način će se povezati srednjoškolci i deca iz socijalno ugroženih porodica, kako bi se smanjili stereotipi i predrasude vezane za ovu grupu ljudi.

 

 

You may also like