Sremska Mitrovica – Pozorišna predstava “Joj! Moja porodica me izluđuje”, odigrana je juče u 18:00 časova u pozorištu “Dobrica Milutinović”. Predstavom je zatvoren projekat “Daj limenkicu za čistiju Mitrovicu”.

Ovaj projekat počeo je još u martu mesecu, a organizovao ga je Dečiji centar “Čisto srce”. U okviru projekta bio je održan veliki broj edukativnih radionica po svim osnovnim školama u gradu i selima mitrovačke Opštine, Martincima i Kuzminu.

Škole su snimale fotografije i kratke filmove na temu “Najcrnja eko tačka grada” u kojima su objašnjavali problem zagađene sredine, da bi na kraju svoje snimke prosledili Direkciji za izgradnju grada, Komunalnoj policiji i gradonačelniku Sremske Mitrovice.

U osnovnim školama organizovani su i kvizovi. Finale je održano u OŠ “Jovan Popović” gde su se sastale tri najbolje plasirane ekipe, a takmičarima su postavljana pitanja iz oblasti ekologije.

Prvo mesto zauzeli su učenici OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Martinaca, drugo mesto učenici iz OŠ “Slobodan Bajić Paja”, a na trećem mestu OŠ “Jovan Popović”.

You may also like