Sremska Mitrovica – Meteorolozi za danas najavljuju toplo i sunčano u celoj Srbiji. Popodnevni razvoj oblaka koji stižu sa severozapada ponegde ce doneti kratkotrajnu kišu u ranim večernjim satima. Minimalne temperature kretaće se od četiri do 10 stepeni, a maksimalne od 17 na severu Vojvodine do 22 stepena na zapadu i jugu.

Narednih dana U Srbiji očekuje se česta i nagla promena temperature. U subotu i nedelju pretežno sunčano uz dnevnu temperaturu oko 20 stepeni, što je znatno iznad proseka za početak novembra meseca. U nedelju krajem dana naoblačenje, a kiša se očekuje tokom noći na severu Srbije.

Početkom nedelje toplo uz južni i jugoistočni vetar, ali se preporučuje nosenje kišobrana, jer se po podne očekuju padavine. U utorak i sredu promenljivo sa povremenom kišom uz postepeni pad temperature.

I Sremsku Mitrovicu očekuje sunčano vreme za vikend, sa temperaturama od 10 do 20 stepeni. U popodnevnim časovima mozemo ocekivati umereni razvoj oblacnosti, uz mogunost kratkotrajne kise. Duvaće slab do umeren vetar, a pritisak će biti ispod normale.

U ponedeljak promenljivo oblacno sa kisom sredinom dana.

Očekivana biometeorološka situacija imaće relativno povoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje i poremećaja sna. Usled priliva nešto toplijeg vazduha savetuje se slojevito odevanje, kao i izbegavanje većih fizičkih napora.

You may also like