Vojvodina: Proglasite sušu za nepogodu

Sremska Mitrovica – Vlada Vojvodine je uputila zahtev republičkoj vladi da se zbog velike suše proglasi stanje elementarne nepogode, saopštio je danas pokrajinski sekretarijat za informacije.

Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić rekao je da bi proglašenje stanja elementarne nepogode pomoglo u otklanjanju posledica suše, koja je prepolovila ovogodišnje useve.

„Ovo je svakako jedna od najdramatičnijih godina kada je poljoprivredna proizvodnja u Vojvodini u pitanju“, rekao je Pajtić na sastanku sa predstavnicima Asocijacije poljoprivrednika Vojvodine.

Pajtić je vojvođanskim poljoprivrednicima rekao da će pokrajinska vlada učiniti sve kako bi poljoprivredna gazdinstva u pokrajini uspešnije, bolje i efikasnije radila i da mogu računati na saradnju sa njom u rešenju otvorenim pitanja sa republičkom vladom.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić rekao je delegaciji Asocijacije poljoprivrednika u kojoj su bili i predstavnici sekcija stočara, ratara i povrtara, da su u svih 45 opština u Vojvodini lokalnoj adminsitraciji upućeni zahtevi za procenu štete.

Kako je saopšteno, na sastanku je zaključeno da posao procene šteta nanetih usevima kukuruza, soje, suncokreta, šećerne repe i drugih kultura na vojvođanskim poljima treba sačiniti u najkraćem roku, kako bi Vlada Vojvodine mogla da nastavi sa radom na rešenju problema.

You May Also Like