Uručena uverenja o izboru odbornika

Sremska Mitrovica –  U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici, Gradska izborna komisija, danas je novoizabranim odbornicima uručila Uverenja o izboru odbornika u Skupštini grada Sremska Mitrovica.

Predsednik Gradske izborne komisije, Dražen Damjanović,  rekao je da je Gradska izborna komisija dužna da nakon utvrđivanja konačnih rezultata izbora, novim odbornicima izda uverenja o izboru. Na osnovu tih uverenja odbornici mogu prisustvovati prvoj sednici, odnosno konstitucionoj sednici grada.

Nakon podele uverenja sledi određivanje datuma konstitucione sednice, koju predsednik Skupštine grada iz starog saziva mora da zakaže u roku od 15 dana od momenta utvrđivanja izbornih rezultata, a u roku od 60 dana nakon utvrđivanaj rezultata je i održi, dodao je Damjanović.

Na lokalnim izborima koji su održani 6. maja, kao i ponovljenim izborima na biračkom mestu 53 u Mesnoj zajednici “Sutjeska”, 20 maja, Demokratska stranka osvojila je 18 mandata, Grupa građana Branislav Nedimović – Vredna Mitrovica – 15 mandata, Srpska napredna stranka – 12 mandata, Demokratska stranka Srbije – 9 mandata,  SPS -PUPS – JS – 7 mandata.

 

 

 

You May Also Like