Sremska Mitrovica – Državni sekretar Ministarstva finansija Vlajko Senić izjavio da će vladina uredba o ukidanju fiskalnih kasa za pojedine delatnosti omogućiti olakšanje poslovanja, smanjenje troškova i ukidanje nepotrebne birokratije.

To će omogućiti da se veliki broj zanatlija koji radi u sivoj zoni odluči za prelazak u legalno poslovanje od čega će i država imati veći prihod, dok će jedan broj ljudi naći posao, rekao je Senić.

Vlada Srbije usvojila je uredbu kojom se 35 delatnosti oslobađa obaveze posedovanja fiskalnih kasa. Senić je podsetio da je juče vlada usvojila zaključak kojim se nalaže nadležnim ministarstvima da u roku od sedam dana u proceduru upute zakone koji će omogućiti ukidanje 104 parafiskalna nameta.
„Naša vizija novog poreskog sistema podrazumeva da isključivo, i to će biti deo izmena zakona u septembru, Ministarstvo finansija može da određuje različite poreze, namete ili takse“, najavio je Senić.

Prema njegovim rečima, predviđeno je ukidanje obaveze plaćanja za mala preduzeća komunalne takse koja se odnosi na firmarinu i odlazne takse za putnike sa beogradskog aerodroma. Senić je rekao da je bilo reči i o taksistima koji bi bili oslobođeni obaveze da imaju fiskalne kase i da se sad

Možda Vam se svidi i