Srušio se avion u naseljeni deo Nove Pazove

Nova Pazova – Avion Vojske Srbije srušio se jutros u naseljenom delu Nove Pazove, u ulici kralja Petra 91, ekskluzivno saznaje „Blic“.

Avionom su upravljala dvojica pilota, koji su katapultirali pre pada aviona.

Jedan pilot, koji je zadobio teške povrede je ubrzo pronađen na trotoaru,  dok je drugi nađen nakon pola sata potrage. Na sreću on je lakše povređen, dok je teško ranjeni pilot, vojnim helikopterom prebačen  na VMA.

Prema prvim informacijama, nema povređenih meštana.

Kako za „Blic“ tvrde žitelji ove, inače glavne ulice u ovom naselju, na mestu pada su stigli policija, Hitna pomoć i vatrogasci.

„Bio sam na mestu nesreće posle pet minuta. Čuo sam da je avion pao u bašte, iza fabrike „Viteks“. Tu sam, na trotoaru i zatekao pilota, koji je, videlo se po njemu trpeo teške bolove“, kaže za „Blic“ meštanin Miloš Jovanović.

On navodi i da je na mestu nesreće čuo izjavu očevica pada.

„Ispičao nam je da je video avion sa 700 metara udaljenosti, da mu se najverovatnije zapalio rezervoar, i da je video dvojicu pilota kako katapultiraju. Odmah smo krenuli u potragu za drugim pilotom“,kaže Jovanović.

Za to vreme, kako navodi Jovanović, pojavio se i gust dim iz pravca pada aviona.

„Avion se zapalio, a ubrzo su se pojavili i vatrogasci i policija“, kaže Jovanović.

Problema je, kako tvrdi Jovanović bilo sa dolaskom ekipe Hitne pomoći.

„Vozilo iz Nove Pazove je bilo na terenu, pa se čekala lekarska ekipa iz Stare Pazove. Trajalo je sigurno 15 do 20 minuta dok se nisu pojavili“, tvrdi Jovanović.

 

 

 

You May Also Like